Prvi Agro Belgrade 2020 održan je u periodu od 30. januara do 1. februara 2020. godine.

Sajam i konferencijski deo organizovani su uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu i Sekretarijata za privredu Grada Beograda, a samu manifestaciju svečano je otvorio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Na 20.000 m2 sajamskog prostora predstavilo se preko 500 domaćih i inostranih otkupljivača voća i povrća, domaćih proizvođača, zadrugara, proizvođača i dristributera poljoprivredne opreme i mehanizacije, semenskih kuća, kao i veliki broj stručnjaka iz oblasti zaštite i prihrane bilja. Predstavili su se i zastupnici inostranih i regionalnih sajmova iz oblasti voćarstva, vinogradarstva i povrtarstva, rasadnika i inputa za poljoprivrednu proizvodnju, zatim proizvođači i distributeri dronova i drugih tehnologija za nadzor, proizvođači plastenika i staklenika, stručnjaci iz oblasti navodnjavanja, iz oblasti protivgradne zaštite i zaštite od sunca, a prikazana je i izložba najmodernijih mašina za proizvodnju, preradu i pakovanje voća i povrća, kao i dostavnih vozila. Među njima je bilo oko 40 regionalnih i stranih izlagača iz Italije, Indije, Ukrajine, Engleske, Turske, Holandije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Grčke i Nemačke.

Sajamski deo ispratila je konferencija u okviru koje su relevantni stručnjaci i predstavnici institucija, organizacija i kompanija iz oblasti voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva diskutovali o aktuelnim izazovima, kao što su primena savremenih tehnoloških rešenja u poljoprivredi, organska proizvodnja, EU politike u poljoprivredi i uticaji klimatskih promena na proizvodnju hrane.

Kako je bilo na prvom Međunarodnom sajmu voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, Agro Belgrade-u 2020, možete pogledati u galeriji OVDE.

Pridružite nam se!

Prijavite se i rezervišite mesto na nastupajućem Međunarodnom sajmu Agro Belgrade 2022!

Prijavite se