Prvi Agro Belgrade 2020 održan je u periodu od 30. januara do 1. februara 2020. godine. Sajam je svečano otvorio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Branislav Nedimović, a učesnicima su se obratili i Milinko Veličković, sekretar za privredu Grada Beograda i Vladimir Živanović, direktor organizacije Agro Belgrade.

Na 20.000 m2 sajamskog prostora predstavilo se preko 500 domaćih i inostranih proizvođača, prerađivača i distributera voća i povrća, zatim proizvođača i distributera poljoprivredne opreme i mehanizacije, semenskih kuća, kao i veliki broj specijalizovanih firmi iz oblasti zaštite i prihrane bilja. Među njima je bilo oko 40 regionalnih i stranih izlagača iz Italije, Indije, Ukrajine, Engleske, Turske, Holandije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Grčke i Nemačke.

Sajamski deo ispratila je konferencija u okviru koje su relevantni stručnjaci i predstavnici institucija, organizacija i kompanija iz oblasti voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva diskutovali o aktuelnim izazovima, kao što su primena savremenih tehnoloških rešenja u poljoprivredi, organska proizvodnja, EU politike u poljoprivredi i uticaji klimatskih promena na proizvodnju hrane.

Glavni partneri Agro Belgrade 2020 sajma bili su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Sekretarijat za privredu Grada Beograda i USAID-ov Projekat za konkurentnu privredu.

Kako je bilo na prvom Međunarodnom sajmu voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva Agro Belgrade 2020, možete pogledati u galeriji OVDE.

Više informacija o događaju možete saznati OVDE.

Na našem YouTube kanalu (link) možete pogledati i preuzeti otvaranje događaja bez obaveze navođenja izvora.