Berry Business Forum, prva konferencija specijalizovana za industriju bobičastog voća u Srbiji i regionu, održana je 6. i 7. oktobra ove godine.

Uz podršku USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu, Ambasade Kraljevine Holandije u Republici Srbiji i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na jednom mestu okupili smo srpske i regionalne uzgajivače, domaće i međunarodne stručnjake, dobavljače i distributere uključene u proizvodnju bobičastog voća.

Prvog dana, 6. oktobra, na Beogradskom sajmu, održana je konferencija na kojoj se, u okviru četiri panela, diskutovalo o domaćem i međunarodnom tržištu svežeg bobičastog voća, pravima proizvođača u korelaciji sa dobrim sadnim materijalom u kontekstu što kvalitetnijih zasada ovih kultura, uticaju klimatskih promena na proizvodnju bobičastog voća i finansiranju poljoprivrede u Srbiji.

Na naše veliko zadovoljstvo, odziv za prisustvovanje konferencijskom delu BBF-a bio je veliki! U rekordnom roku popunili smo sva mesta rezervisana za slušaoce, čiji je broj bio ograničen na 120 učesnika usled aktuelne epidemiološke situacije.

Za sve zainteresovane za proizvodnju bobičastog voća koji nisu uspeli da se prijave za BBF, dostupan je snimak konferencije na zvaničnom YouTube kanalu Agro Belgrade-a, na OVOM mestu.

Drugi dan BBF-a, 7. oktobar, obeležila je poseta plantažama Agro Bel System – jednom od vodećih domaćih proizvođača bobičastog voća, kao i poseta Horticentar Adria DOO, regionalnom zastupniku, uvozniku i distributeru holandskih mineralnih đubriva.

Kako je sve izgledalo, možete pogledati u galeriji fotografija OVDE!

Berry Business Forum bila je jedinstvena prilika za učenje, ali i umrežavanje svih činilaca koji su direktno ili indirektno uključeni u proces proizvodnje, prerade i plasmana bobičastog voća!

Radujemo se narednoj godini i novom BBF-u!