Agro Belgrade 2021 konferencija održana  je 5.3.2021. godine na Beogradskom sajmu.  Zbog vanrednih okolnosti nastalih usled Covid-19 pandemije, otkazan je sajamski deo događaja, a konferencija je realizovana u virtuelnom formatu – onlajn. Smatrali smo važnim da održimo kontinuitet u realizaciji sajma i još važnijim da svim zainteresovanima omogućimo da čuju aktuelne informacije i najbolje stručnjake iz prehrambene industrije, posebno u otežanim uslovima poslovanja.

Konferenciju je otvorio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Branislav Nedimović.  Pored gospodina Nedimovića, tom prilikom su se obratili i Milinko Veličković, sekretar za privredu Grada Beograda, Šenli Pinčoti, direktorka USAID kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj i Vladimir Živanović, direktor organizacije Agro Belgrade.

Na konferenciji su obrađene sledeće teme: perspektive izvoznih tržišta voća i povrća, potencijal jabučastog i koštičavog voća i sadnog materijala u Srbiji, modeli finansiranja agrobiznisa u Srbiji u 2021. godini i napredne tehnologije u voćarstvu i povrtarstvu.

Glavni partneri Agro Belgrade 2021 bili su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Sekretarijat za privredu Grada Beograda, USAID-ov Projekat za konkurentnu privredu, Ambasada Kraljevine Holandije i NLB Banka.

Na našem YouTube kanalu možete pogledati i preuzeti otvaranje i sve panele sa konferencije, bez obaveze navođenja izvora (link)!

Više informacija o događaju možete saznati OVDE!