Treći Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva Agro Belgrade 2022 održava se naredne nedelje, od 27-29. januara na Beogradskom sajmu. I ove godine realizovaće se kao sajamsko-konferencijski događaj, koji za fokus ima razmenu znanja, iskustava i poslovnih prilika u ovim trima oblastima poljoprivrede.

Na rekordnih 30 000 m2 okupiće se preko 1000 izlagača i brendova, uključujući i predstavnike najvećih svetskih kompanija. Među brojnim eksponatima posebno mesto zauzimaće poljoprivredna mehanizacija popularnih brendova (IMT, Ferrari, Landini, Mahindra, Massey Ferguson…), sistemi navodnjavanja, sistemi protivgradne zaštite i dostavna vozila.

Među ostalim izlagačima naći će se i hemijske kuće, kao i firme koje se bave proizvodnjom prihrane bilja i zaštitari. Svoje mesto u izlagačkom delu imaće i semenske kuće, kao i rasadničari. Takođe, posebna hala izdvojena je za firme iz prehrambene industrije. Agro Belgrade 2022 biće i mesto predstavljanja potencijala lokalnih samouprava i država iz regiona i Evrope.

Celokupnu listu brednova koji će biti deo Agro Belgrade-a 2022 možete pogledati OVDE.

Konferencijski deo biće organizovan tokom sva tri dana održavanja sajma. Više od 20 domaćih i stranih govornika baviće se temama iz oblasti tržišta i plasmana svežeg voća, transporta, finansiranja, navodnjavanja, budućnosti proizvodnje bobičastog voća, kao i modernizacije srpske proizvodnje vina! Agendu konferencije možete pogledati i preuzeti u PDF-u OVDE.

Agro Belgrade 2022 podržan je od strane Ministarstva poljopoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Grada Beograda-Sekretarijata za poljoprivredu i USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu.

Vidimo se na sajmu!