Agro Belgrade 2024, međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva biće održan od 25. do 27. januara na Beogradskom sajmu. Ovaj vodeći regionalni sajamsko-konferencijski događaj predstavlja mesto poslovnih prilika, sticanja znanja i povezivanja proizvođača svežeg, smrznutog i prerađenog voća, povrća i grožđa, kupaca, distributera i predstavnika maloprodajnih lanaca, potom proizvođača poljoprivredne mehanizacije i opreme, rasadnika, semenskih i hemijskih kuća, kao i drugih kompanija i stručnjaka iz industrije.

Sajamski deo je rezervisan za preko 500 izlagača, uključujući najveće svetske kompanije, dok će se konferencijski program baviti perspektivama i aktuelnim izazovima tržišta, proizvodnji voća i povrća bez ostataka pesticida, transportom voća na strana tržišta, modelima finansiranja, udruživanjem kao i
tehničkim i digitalnim dostignućima u agraru.

Drugog dana sajma, biće organizovani poslovni sastanci (B2B), gde će domaći i regionalni proizvođači voća i povrća imati priliku da predstave svoju ponudu inostranim i domaćim kupcima.

Na sajmu će se predstaviti i kompanije, proizvođači voća i povrća koji pozivaju mala i srednja gazdinstva u cilju sklapanja kooperantskih modela saradnje i zajedničkog nastupa na velikim tržištima. Agro Belgrade 2024 se organizuje uz podršku Projekta „Velika mala privreda“ koji finansira USAID, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Sekretarijata za poljoprivredu grada Beograda, Privredne Komore Srbije dok je prijatelj sajma Budimka.

Već petu godinu zaredom, događaj uspešno skreće pažnju Srbije i regiona, kao i međunarodnih kupaca na potencijal proizvodnje u industriji voća i povrća, na potrebu za integrisanjem na lokalnom i međunarodnom tržištu, istovremeno pružajući odgovore na aktuelne izazove sa kojima se industrija

suočava.

Za više informacija o izlagačkom, B2B i konferencijskom delu događaja, pratite informacije na sajtu www.agrobelgrade.com.